Povećajte fleksibilnost!

Bilo da planirate mali lokalni biznis, ili veliki proboj na tržište, ubrzo ćete uočiti da na žalost nije moguće posvetiti se isključivo izradi web sajtova, pravljenju odlične pizze, kreiranju odeće za ljubimce ili recikliranju materijala, već ćete svoje limitirane resurse morati da trošite i na druge aktivnosti, bez kojih organizacija ne može funkcionisati.

Plaćanje komunalija, naručivanje kancelarijskog materijala, organizovanje službenog puta, sastavljanje ugovora, postavljanje google reklama, analize troškova, analize auditorijuma, vođenje facebook naloga… sve to iziskuje vreme, a ako ćemo iskreno i koncentraciju i strpljenje. Međutim, najveći problem je što svaki minut više koji provedete baveći se ovakvim aktivnostima, za Vas predstavlja minut manje koji možete uložiti u unapređenje onoga što Vas zaista diferencira i zbog čega ste i osnovali preduzeće. Što manje vremena imate da se posvetite svom poslu, manja je i mogućnost zarade.

Jednom kad dođete do tog zaključka, logično je potražiti pomoć i angažovati još ljudi i tada se suočavate sa problemima koji mogu ugroziti Vaš razvoj:

  • Potrebna pomoć u različitim segmentima poslovanja, ali ne 40 sati nedeljno

Za vaš napredak potrebno je obezvediti osobu koja se odlično snalazi u domenu računovodstva, ali u uslovima visoke podele rada i specializacije, teško i skupo je naći nekoga sa takvim kvalifikacijama. Sa druge strane, sve i da imate sredstava da angažujete tri osobe, opet tri osobe više na ovim poslovima, znači tri osobe manje (naravno kad bi plate bile iste) u aktivnostima zbog kojih ste i osnovali preduzeće (npr vodoinstalaterske usluge), što dovodi do manjih kapaciteta i usled ograničenosti kapaciteta manjih prihoda.

  • Možete da zaposlite samo jednu osobu, na poziciji na kojoj ,,posao ne sme da stane”

Dobar primer za to je izdavanje profaktura i faktura u npr veleprodaji. To je posao koji zahteva da osoba bude stalno na raspolaganju klijentima, međutim svaki zaposleni ima pravo na bolovanje i godišnji odmor i Vi dolazite u poziciju da nemate zamenu, a ne smete da imate prazan hod.

  • Nemate vremena/znanja da organizujete trening novom zaposlenom

Potrebna Vam je pomoć u oblasti za koju ni sami niste stručni. U tim uslovima potrebna Vam je proaktivna i samoinicijativna osoba, koja može nesmetano da preuzme taj deo posla i nezavisno upravlja njime. Rečju, potrebna Vam je osoba sa dosta iskustva, koja je već samostalno upravljala finansijama, što povlači i rastuće troškove angažovanja.

  • Fluktuacija

Vođenje karijere je prirodan proces i tokom vremena će Vam se desiti više nego jedanput da će Vaši zaposleni naći novo radno mesto u drugom preduzeću, u skladu sa očekivanim profesionalnim razvojem. Međutim, ovakve odluke imaju posledice na Vaše poslovanje: potrebno je organizovati novi proces selekcije, trening i pomiriti se sa tim da u narednom periodu novi zaposleni neće biti u potpunosti operativan, te da će zadatke izvršavati sporije i da će biti sklon pravljenju grešaka. Da li ste sigurni da želite da se izložite riziku greške prilikom obračuna i plaćanja poreza državi ili npr plata radnicima?

  • Manjak kapaciteta

Potreban Vam je par dodatnih ruku na tastaturi, ali niste u svom budžetu predvideli tastaturu, telefon, neophodan poslovni softver, a ako ćemo iskreno, ni kancelariju.

  • Sezonske promene

Jednog meseca Vam je potrebno u proseku 3 sata dnevno na pozicije računovođe, ali već sledećeg Vam je potrebno 6 sati. 

Sve gore spomenute situacije su realni problemi iz poslovne prakse, sa kojima se menadžeri često susreću.

Svaki od njih nosi opasnost po Vaše poslovanje, bilo kroz nedovoljan kvalitet usluge, prazan hod ili dodatne novčane izdatke.

Iz svega izloženog, vidite da je jedan od glavnih izazova današnjih turbulentnih uslova poslovanja, uvećati fleksibilnost i na taj način minimizirati sve potencijalne opasnosti.

Naša agencija Vam pruža tu mogućnost, nudeći Vam usluge u potpunosti prilagođene Vašim potrebama. Ekspertiza, prostor, dodatna oprema, bilo koja vrsta fluktuacije i ostali poslovni rizici vezani za računovodstvo više nisu Vaša briga. Iskoristite maksimalno sve resurse koji su Vam na raspolaganju. Zaobiđite uslove neefikasnoti i neefektivnosti.

Mi smo tu da je preuzmemo za Vas i omogućimo Vam da nesmetano razvijate svoju poslovnu ideju i da živite svoj san.